14. COMING IT konferencija - Peti element poslovanja

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na 14. COMING IT konferenciju koja će se održati 05.10.2017. u hotelu Crowne Plaza u Beogradu sa početkom u 9h. Već tradicionalno, za Vas okupljmo eminentne stručnjake iz kompanija svetskog glasa koji će Vam preneti novosti iz sveta IT rešenja za poslovanje. Pripremamo i veliki broj primera iz prakse koji govore o ekonomskoj opravdanosti i koristima koje su nove tehnologije donele poslovanju kompanija iz najrazličitijih delatnosti sa našeg područja. U ovome će nam pomoći predstavnici tih kompanija. 

U generalnoj sesiji Vas očekuju uvodne teme koje govore o trendovima i predviđanjima vezanim za upotrebu modernih tehnologija u poslovanju. Nakon generalne sesije moći ćete da izaberete predavanja koja su Vam posebno interesantna a koja će se dešavati u 5 sala (5 tematskih celina - Cloud, Infrastruktura, Bezbednost, Mediji i Poslovni servisi) simultono. Pripremamo i veliki broj demonstracija tehnoloških rešenja koje ćete moći da posetite tokom čitavog konferencijaskog dana. Više o konferenciiji saznajte na http://konferencija.coming.rs/.

slika1

Konferencija "IT bezbednost - od standarda do rešenja"

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas pozovemo na konferenciju "IT bezbednst - od standarda do rešenja". Konferencija se održava 23.05.2017. u hotelu Hyatt sa početkom u 9:30. Više informacija i formu za registraciju ćete pronaći na cloud.coming.rs

IT susreti - Bezbedno poslovanje Niš

 DSC 6431

09.05.2017. je održan 5. skup administratora u Nišu pod nazivom IT susreti - bezbedno poslovanje. Održavanje skupa nam je omogućila organizacija JUNIS Univerzitet u Nišu. Skup je otvorio Milan Kerac, izvršni rukovodilac CIT-UNS, skrećući pažnju na značaj edukacije IT osoblja. Skup su obeležila izlaganja predstavnika NetApp-a, CheckPoint-a, Flowmon Networks-a kao i izlaganja o MicroTik-u i WordPress-u. Ispred COMING-a je govorio tehnički direktor Miroslav Kržić. Pogledajte i video.

COMING - preporučeni NetApp partner

NetApp transparentno upućuje na partnere od poverenja na svim tržištima širom sveta. Tako je i COMING - Computer Engineering dobio preporuku kao pouzdan parter za naše tržište. COMING je NetApp Gold Partner već duži niz godina.

 Perfect partner

COMING i Safe-T Data partnerstvo

Kraj uspešne 2016. godine u COMING-u je obeležilo i novo partenrstvo, sa kompanijom Safe-T Data. Prepoznali smo da rešenja za bezbednu razmenu i pristup podatacima ove kompanije odgovaraju rastućim potrebama za zaštitu institucija i kompanija na lokalnom tržištu, i tako ušli u pregovore o saradnji. Svi predstavnici kompanije Safe-T Data sa kojima smo imali priliku da se upoznamo su stručnjaci i veliki profesionalci. Dolaze iz Izraela koji važi za svetskog lidera u oblasti security-a. O rešenjima iz portfolia Safe-T Date ste mogli da čujete na 13. COMING IT konferenciji, a planiramo da govorimo o ovoim rešenjima i u narednom periodu. 

Više o ovom partnerstvu pročitajte i na sajtu kompanije Safe-T Data.

 

safet

25. Coming rođendan

U društvu korisnika, vendora, partnera, dragih prijatelja i medija, u prijatnom ambijentu uz večeru, muziku i posluženje, proslavili smo važan jubilej, 25. godina od kako poslujemo. Kroz kratak govor, naš direktor, Drago Samardžić, je preneo svoje utiske o uspesima i dugačkom putu koji je iza nas, ali je govorio i o svetloj budućnosti koju očekuje. Reč i poklone su dobili svi zaposleni kompanije Coming koji su u kompaniju duže od 20 godina. U nastavku večeri usledili su zabava i druženje.

DSC01271DSC01325  DSC01353

COMING na temu transporta i logistike

Portal eKapija nas je počastio interesantnim temama iz sveta biznisa i ovog meseca. COMING se priključio decembarskoj temi "Transport i logistika" sa svojim viđenjem značaja i uticaja digitalizacije na ovu sferu poslovanja. Pročitajte više na eKapija portalu.

13. COMING IT Konferencija

slika1slika2

5. oktobra 2016. godine, održana je 13. COMING IT Konferencija pod nazivom "SMART CLOUD". Preko 20 vrhunskih stručnjaka iz oblasti Cloud Computing-a iz Srbije i inostranstva, predstavilo je najnovija tehnološka i poslovna dostignuća u ovoj oblasi stavljajući akcenat na višestruke mogućnosti uštede na svim nivoima u najrazličitijim poslovnim okruženjima. Konferenciji je prisustvovalo preko 300 učesnika iz IT-ja i srodnih sektora koji su imali priliku da se informišu o novim servisima u cloudu, o rešenjima za privatni, hibridni i javni cloud od svetskih proizvođača opreme i rešenja, o studijama slučaja koje su obeležile predhodnu godinu i o mnogim drugim temama. Više o konferenciji.

 

 

Veeam u poziciji lidera

Gartner je u izveštaju za 2016. Godinu smestio Veeam u kvadrat lidera na tržištu softverskih rešenja za backup i oporavak poslovnih podataka. Veeam se u ovom izveštaju izdvojio  među hiljadama vendora pre svega zbog pravog miksa funkcionalnosti rešenja i njegove cene.

COMING je sa Veeam-om ostvario parterstvo na dva nivoa. Kroz GOLD propartner program COMING uspešno implementira Veeam Backup and Replication softver kod korisnika za potrebe izgradnje rešenja za backup. Kroz Veeam Cloud Connect  program, COMING je jedini u Srbiji trenutno u mogućnosti da korisnicima Veeam rešenja ponudi udaljeni backup i disaster recovery rešenje na Veeam platformi u COMING cloudu.

 

VeeamPartner gold      veeamcloud

NetApp je globalni #2 po učešću na All Flash Array tržištu u prvom kvartalu 2016.godine

IDC (International Data Corporation), u izveštaju Enterprise Storage Systems Tracker za prvi kvartal 2016. godine navodi da je NetApp najbrže rastuća kompanija na All Flash Array tržištu koja je uspela da osvoji značajniji broj kupaca od konkurencije.

 

NetApp logo 2015

COMING u oblasti Enterprise Mobility Management-a

VMware AirWatch drži lidersku poziciju u oblasti Enterprise Mobility Management-a po Gartner Magic Quadrant izveštaju iz 2016. Takođe, zauzima najvišu poziciju u kategoriji kompanija koje pokazuju sposobnost ostvarenja poslovne vizije. COMING ima VMware AirWatch Mobility management kompetecniju. 

 

AirWatch

Završen je XXIII Kopaonik Business Forum

Savеz еkоnоmista Srbiје i Udružеnjе kоrpоrativnih dirеktоra Srbiје organizovao je 23. Коpaоnik biznis fоrum 2016.

Jedna od istknutih tema je bila "Nova uloga ICTa u četvrtoj industrijskoj revoluciji“ koja se odnosila na informacione tehnologile i tehnološke inovacije. Na ovu temu razgovarali su predstavnici ICT kompanija Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekom Srbije, Zdravko Drčelić, direktor prodaje HP Srbija, Nataša Sekulić, direktor prodaje IBM, Dejan Turk, generalni direktor VIP mobile, Drago Samardžić, generalni direktor COMING – Computer Engineeringa, sa moderatorom Branislavom Vujovićem, predsednikom New Frontier Groupe.

Kopaonik2016

Ovom prilikom zahvaljujemo se organizatorima što su prepoznali COMING kao vodeću kompaniju u ICT oblasti na ovim prostorima i što su nas pozvali da svoje utiske, znanja i iskustva podelimo na najvažnijem ekonomskom događaju u Srbiji.

Opširnije

Čitajte Business&IT časopis online

 Business IT1 1

 

1998 - 2016 © COMING - Computer Engineering